Archief

Terug naar actueel nieuws

Update maatregelen coronavirus (Samen veilig doorwerken)

Colijn B.V. volgt het protocol "Samen veilig doorwerken" dat door de Rijksoverheid en de bouw- en technieksector is vastgesteld. Dit protocol is tot stand gekomen met advies van het RIVM en de Inspectie SZW en wordt ondersteund door vakbonden, brancheverenigingen en werkgevers- en werknemersorganisaties.

We willen in en om woningen en op projecten blijven dóórwerken, maar dat kan alleen als het veilig gebeurt. Colijn B.V. volgt de afspraken in het protocol zodat we ook in deze lastige tijd u van dienst kunnen zijn.

De belangrijkste punten uit het protocol zijn: We gaan zo veel mogelijk zelfstandig naar de bouwplaats, We werken in kleine vaste teams op vaste locaties, We houden 1,5 meter afstand en overleggen en eten niet samen in een bouwkeet. Voor werkzaamheden in huis is het belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk in een andere ruimte verblijven, zij en onze werknemers niet verkouden of ziek zijn en dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Heeft u nog vragen over hoe wij omgaan met het protocol en de maatregelen rondom het coronavirus? Neem dan contact met ons op.

Colijn is aanwezig op de Contacta 2019

Colijn is aanwezig op de Contacta 2019

Wij nodigen u van harte uit om onze stand te bezoeken op de Contacta 2019.

 

Live demonstratie van de nieuwste Security Technologie met Artificial Intelligence

Wat kunt u ermee?

 

Ervaar zelf de mogelijkheden om u goed te beveiligen tegen diefstal en inbraken.

Colijn Telecom laat u op Contacta 2019 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren.

Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2019 in de Zeelandhallen in Goes.

Vanaf dinsdagmiddag 5 november tot en met donderdag 7 november bent u van harte welkom in onze stand.

Colijn Beveiliging: Westerscheldehal stand 716A

Colijn Telecom: Westerscheldehal stand 716B


Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar.

U kunt zich hier aanmelden.

Vacature beveiligingsmonteurs

Onze monteurs zoeken collega’s !

In verband met de hoeveelheid werk hebben wij plaats voor 3 nieuwe collega’s, Wil jij in de techniek werken en helpen Nederland een veiliger te maken? dan zoeken wij JOU!

Je toekomstige collega’s doen aanleg en service van:

-Inbraakbeveiliging

-Camerabewaking

-Brandmeldinstallaties

-Toegangscontrole

Dit zullen ook jou werkzaamheden worden.

 

Ben jij een beveiligingsmonteur, elektromonteur of kom je van school en wil je monteur worden solliciteer dan direct.

klik hier voor de vacatures

Colijn staat op Zorgtotaal

Colijn staat op Zorgtotaal

Van dinsdag 12 maart t/m donderdag 14 maart zijn wij te vinden op de Zorgtotaal Beurs 2019 in Utrecht. Wij staan hier met ons uniek HiCare Zorgsysteem, waarmee wij de zorginstellingen de mogelijkheid bieden om een uitgebreid en gevarieerd zorgpakket tot hun beschikking te hebben. Het HiCare-zorgsysteem voorziet, doormiddel van drie flexibele en uit te breiden plug en play pakketten in de alarmerings- en domoticabehoeften van de zorgvrager en zorgverlener.

 

Er zijn drie pakketten voor thuiszorg:

 • HiCare Zorgalarm Basis

 • HiCare Zorgalarm Plus

 • HiCare Zorgalarm Premium

HiCare verwerkt elke hulpoproep feilloos en snel. Daarom is menselijke coördinatie niet nodig. HiCare staat voor persoonlijke verantwoordelijkheid. Bij iedere hulpoproep wordt vastgelegd welke verzorger dit accepteert. Hierdoor gaat er geen hulpoproep verloren.

Zorgdomotica van HiCare is ontwikkeld voor het praktisch kunnen realiseren van zelfstandig wonen en omgekeerde integratie in de zorg. Naast de primaire veiligheidsvoorzieningen krijgen zorginstellingen te maken met een aantal additionele wensen om bewoners al dan niet met een beperking zelfstandig te kunnen laten wonen. Voorbeelden daarvan zijn: internet en telefonie, videomonitoring en ook omgevingsturing van deuren enz.

HiCare Leefcirkels oplossing geeft zorginstellingen de mogelijkheid om hun bewoners met een verminderde cognitieve capaciteit (Alzheimer) te beschermen. Alle dwaalacties worden gedetecteerd en geregistreerd in de centrale software die compleet is beveiligd.

Kortom het meest veelzijdige systeem dat er is. Meer hierover vertellen we op de Zorgtotaal Beurs 2019 in Utrecht.

U bent van harte welkom bij Colijn Hi-Care Help Systems op stand 09D110

klik hier voor een toegangsbewijs

Marienburg Campus te 's-Hertogenbosch

Marienburg Campus te 's-Hertogenbosch

In 's-Hertogenbosch staat het monumentale kloostercomplex Mariënburg. Deze is omgebouwd tot universiteitcampus voor Data en Science van internationale allure. De campus bestaat uit Universiteit JADS, huisvesting (>70 woningen) voor promovendi, studenten en hoogleraren en gelieerde bedrijvigheid o.a. KPN, Van Lanschot, Stichting DITSS (Dutch Institute for Technology Safety & Security). De vestiging en aangrenzende gebouwen moesten hiervoor geschikt gemaakt worden, nieuw zijn 94 appartementen en parkeerkelder (bvo 15.000m2).

Het compleet ontwerpen, leveren en installeren van een nieuw geïntegreerd beveiligingssysteem werd gerealiseerd door Colijn B.V. en bestaat uit: inbraakbeveiligingsinstallaties, camerabewakingsinstallaties, toegangscontrole installatie, video-intercom installatie, brandbeveiligingsinstallatie en ontruimingsinstallatie compleet met grafische centrale bediendelen. De migratie van bestaande beveiligingsinstallaties voor brand en inbraak in de nieuwe omgeving, geïntegreerd in het nieuwe beveiligingssysteem. Het schrijven van de beveiligingsplannen en PVE’s voor de brandweer, het uitvoeren van inspecties voor brand en inbraak en het certificeren van alle beveiligingsinstallaties conform de NEN normen. Het afstemmen met belanghebbenden zoals:  Universiteit, Gemeente, Brandweer, Monumentenzorg. Het koppelen van de beveiligingsinstallaties aan de meldkamers Brandweer RAC en PAC en de interne beveiligingsdienst. Inmiddels zijn wij ook als onderhouds- en servicecontractpartner verbonden. Uitdaging van dit project was de grote tijdsdruk van alle fases binnen 1 jaar en het werken in een Rijksmonument waarin alles verbouwd wordt maar geen authentiek onderdeel beschadigd mag worden. Kortom een heel mooi project.

Brandbeveiliging voorkomt erger

Brandbeveiliging voorkomt erger

Detectie van brand is een vak apart. Brand kan ernstige wonden opleveren, of zelfs erger. Maar brand brengt ook de bedrijfsvoering in gevaar. Recent onderzoek van de Rabobank geeft aan dat vijftig procent van de bedrijven die ooit door brand getroffen zijn, binnen twee jaar failliet gaan. Materiële schade is herstelbaar, bedrijfsschade nauwelijks. Zeker niet als archieven en databestanden verloren zijn gegaan. Gelukkig hebben wij al veel gecertificeerde brandmeldingsystemen mogen aanleggen in met name fabrieken, kantoorgebouwen, verzorgingstehuizen, hotels, scholen, winkels en kinderdagverblijven. Er zijn tal van installaties die de brandveiligheid verhogen. Dergelijke installaties worden in deze bepaalde gebouwen verplicht gesteld door de regelgeving of verzekeraar. Daarnaast staat het u uiteraard vrij om meer voorzieningen te treffen, bijvoorbeeld om schade nog verder te voorkomen.


Brandmeldinstallaties
Een goede brandmeldinstallatie is essentieel: het kan een beginnende brand in een vroeg stadium ontdekken en lokaliseren, zodat u snel kunt ingrijpen.


Vluchtrouteaanduiding
Een duidelijk zichtbare en herkenbare vluchtrouteaanduiding is van levensbelang om een gebouw te ontvluchten tijdens een calamiteit.

Ontruimingsalarminstallaties

Een ontruimingsalarminstallatie heeft als doel om bij brand, een bomalarm of andere calamiteit een snelle en ordelijke ontruiming van een gebouw(deel) mogelijk te maken.

Wat is voor uw situatie de beste brandbeveiliging?
Colijn Beveiliging is op het hoogste niveau gecertificeerd conform de Borg richtlijn voor aanleg, onderhoud en certificering van installaties. Bovendien hebben wij eigen projecteringdeskundigen in dienst die voor u een Plan van Eisen (PvE) kunnen opstellen t.b.v. de brandweer of verzekeraar. Informeer vandaag nog hoe u uw brandbeveiliging goed kunt regelen.

Klik hier voor meer informatie over brandbeveiliging

IP en beveiliging is dat betrouwbaar?

IP en beveiliging is dat betrouwbaar?

Security en IP worden steeds vaker in één adem genoemd. Beveiligingssystemen maken immers meer en meer gebruik van het internetprotocol. Met cameratoezicht op afstand beveiligen en beheren van onder andere bedrijventerreinen, toeganscontrole uitvoeren voor meerdere gebouwen, maar ook de IP transmissie van beveiligingsinstallaties naar de meldkamer gaat tegenwoordig via IP (AL2). Dit levert zelfs een besparing op in de abonnementskosten. IP kan dus veel voordelen opleveren, maar laat u eerst goed informeren over de mogelijkheden. 

 

voor meer informatie klik hier

Opening nieuw pand Transport Vooruit

Opening nieuw pand Transport Vooruit

Een gloednieuwe coldstore, uitgebreide vers-terminal en een nieuw kantoor van Transport Vooruit is geopend op bedrijventerrein Deltahoek in Breskens.

Transport Vooruit zat al op Deltahoek maar maakte een mooie groei en profiteerde van de aantrekkelijke economie. Er was behoefte aan nieuwbouw. Het moderne kantoor, met een oppervlakte van 250 vierkante meter telt 25 werkplekken.

Transport Vooruit is met de nieuwbouw helemaal klaar voor de toekomst. Colijn BV heeft in dit nieuwe gebouw de inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, toegangscontrole, camerabewaking en groene ledverlichting mogen realiseren.

Opening van nieuwe locatie KWS Infra

Opening van nieuwe locatie KWS Infra

GOES - Vorige week woensdag werd de nieuwe locatie van Volker Infra, KWS en Traffic Service Nederland officieel geopend door wethouder Derk Alssema. Hij memoreerde aan de Goese historie: "Goes is sinds 1450 een stad waar officieel handel kon worden gedreven. Er zat groei in en in die tijd wedijverde Goes met de 'groten' zoals Antwerpen en Gent. Het groeit nog steeds." KWS werkte vanuit een kantoorpand aan de Houtkade te Goes. Dit pand werd in de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt voor de groeiende regionale activiteiten van VolkerInfra en Traffic Service Nederland. In 's-Heer Arendskerke is de gewenste ruimte en mogelijkheid om vanuit de gemeente Goes te blijven opereren. De nieuwe vestiging ligt voor de ondernemingen centraal in hun Zeeuwse werkgebied op bedrijventerrein Eindewege (Nijverheidstraat 18). Van hieruit worden de onderhoudscontracten voor VolkerInfra Vaarwegen Zeeuwse Delta, VolkerInfra Oosterscheldekering en Tunnels Zee en Delta uitgevoerd.

Bron: De Bevelander

Colijn Beveiliging verzorgde voor KWS en Traffic Service Nederland de Beveiligingsinstallatie en Toegangscontrole installatie.

Klik hier voor meer informatie over Beveiliging en Toegangscontrole

Wij staan op Zorgtotaal 2017

Wij staan op Zorgtotaal 2017

Zorgtotaal 2017

Van 14 t/m 16 maart 2017 vindt in Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs Zorgtotaal plaats, hét platform voor professionals werkzaam in de zorg.
Maak kennis met de laatste oplossingen van Colijn Zorgsystemen.

 

Colijn Zorgsystemen is aanwezig in hal 9, stand A076.

Kom bij ons langs voor live demonstraties van:

 

HiCare Zorgdomotica voor KSW en extramuraal

HiCare Leefcirkels voor KSW

HiCare Zorgalarmering

HiCare IP Kerktelefonie

HiCare Audio/video monitoring

 

Wij presenteren u het Zorgcentrum van de toekomst!

 

Klik hier voor een gratis toegangskaart

Zicht op Zeeuwse Zaligheden

Zicht op Zeeuwse Zaligheden

De Roem Group is een van de grootste schaal- en schelpdierverwerkende bedrijven van de wereld met vestigingen in Nederland en Duitsland. Mosselen, oesters en garnalen spelen de hoofdrol. Om de productieprocessen goed en veilig te laten verlopen, heeft Colijn Beveiliging een compleet camerabewakingssysteem ontworpen en gerealiseerd. Het Nederlandse bedrijf Roem van Yerseke B.V., opgericht in 1942, is gespecialiseerd in de verwerking en conservering van verschillende soorten schaal- en schelpdieren. Op de moderne verwerkingslijnen worden mosselen, oesters en garnalen verwerkt tot een groot aantal smakelijke producten. Één van de bekendste merken waaronder de verschillende producten hun weg naar de markt vinden, is Zeeland’s Roem. De verwaterings- en verwerkingsfabriek zijn door Colijn Beveiliging voorzien van een complete brandbeveiligings- en ontruimingsinstallatie, waarbij zelfs koelcellen worden bewaakt tegen brand. Zoals in elk bedrijf is beveiliging belangrijk. Roem van Yerseke werkt met kwetsbare producten. Het is dan ook essentieel dat niet alleen eigendommen zoals gebouwen en machines goed beveiligd zijn, maar ook de producten die verwerkt en opgeslagen zijn in de bedrijfspanden.
Om de productieprocessen goed en veilig te laten verlopen is samen met de Roem van Yerseke B.V. een compleet camerabewakingssysteem ontworpen en gerealiseerd. Er zijn 23 camera’s geplaatst welke 24/7 alle verwerkingsprocessen van de schaal- en schelpdieren volgens de HACCP-richtlijn in de gaten houden. Middels een groot videoscherm heeft de productieleider real-time overzicht van het complete verwerkingsproces van de mosselen, oesters en garnalen. Hierdoor kan direct worden ingegrepen, als er iets mis gaat. Ook kunnen beelden worden teruggekeken zodat de voedselveiligheid optimaal gewaarborgd blijft.

Klik hier voor meer informatie over camerabewaking

Delegatie San Francisco bekijkt HiCare Leefcirkels bij Topaz

Delegatie San Francisco bekijkt HiCare Leefcirkels bij Topaz

Zorgprofessionals uit de USA komen kijken naar HiCare zorgdomotica bij woonzorgcentrum Topaz

Topaz Vlietwijk wordt vaker bezocht door zorgprofessionals uit het buitenland. Dit keer komt een delegatie uit San Francisco op bezoek om te kijken naar de wijze waarop wij zorg verlenen aan ouderen. Er zal vooral aandacht zijn voor het Kleinschalig wonen voor mensen met dementie en de inzet van HiCare zorgdomotica (huisautomatisering en leefcirkels ) om bewoners optimale bewegingsvrijheid en veiligheid te geven. Daarnaast brengen ze een bezoek aan het zorghotel van Topaz Vlietwijk, het Ontmoetingscentrum Dementie en kijken ze hoe wij invulling geven aan de thuiszorg.

Klik hier voor meer informatie over HiCare Leefcirkels

Staatssecretaris Martin van Rijn bekijkt HiCare domotica

Staatssecretaris Martin van Rijn bekijkt HiCare domotica

Staatssecretaris Martin van Rijn sprak vandaag met cliënten, mantelzorgers en medewerkers over technologische innovaties in de ouderenzorg. Dit wordt ook wel domotica genoemd. Tijdens de derde tafel van vijf werd gesproken over de ervaringen van bewoners die in Topaz wonen en met domotica invulling geven aan hun dagelijkse ondersteuning. De ervaring is dat het gebruik van domotica de kwaliteit van leven van mensen die zorg nodig hebben, verhoogt. "Toepassing van innovatie in de langdurige zorg is deels de oplossing voor beter kwaliteit en betaalbaarheid van die zorg", aldus Van Rijn.

 

voor meer informatie over leefcirkels klik hier

HiCare Zorgdomotica voor 27 nieuwe jeugdwoonappartementen van Rotterdamse zorgorganisatie Middin

HiCare Zorgdomotica voor 27 nieuwe jeugdwoonappartementen van Rotterdamse zorgorganisatie Middin

Midden in de wijk Oud-Charlois in Rotterdam staat de jeugdwoonlocatie Boergoensestraat. Op deze locatie van Middin wonen jonge mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Iedere dag zet Middin zich met 2.600 collega’s in voor ruim 4.400 cliënten. Zij hebben een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. Ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een beperking door ouderdom kunnen op Middin rekenen. Locatie Boergoensestraat is afgestemd op de specifieke behoeften van jongeren. Het gloednieuwe pand bestaat uit vier verdiepingen met studio’s voor de bewoners en diverse gemeenschappelijke leefruimtes. Kinderen, jongeren en jongvolwassenen krijgen er begeleiding op maat om binnen hun mogelijkheden stap voor stap steeds zelfstandiger te functioneren. De locatie is uniek in de gespecialiseerde 24-uurs beademingszorg, die zij biedt voor een jonge doelgroep. Daarnaast levert Middin met deze nieuwbouwlocatie een bijdrage aan het beoogde doel van het Nationaal Programma Rotterdam: het verhogen van de leefbaarheid in deze historische
wijk voor zowel de cliënten van Middin, als de bewoners van deze wijk. Voorzitter van de raad van bestuur van Middin, Gertrude van den Brink licht toe: “Dichtbij, is de kortste en beste samenvatting van waar Middin voor staat. Dichtbij betekent: midden in de samenleving, in de wijk, waar ook mensen met een beperking hun eigen leven kunnen leiden. Met professionele ondersteuning waar dat nodig is en inzet van vrijwilligers, ouders, familie en bekenden of wellicht van toekomstige buurtbewoners. Die nabijheid zal ook alleen maar belangrijker worden de komende tijd, nu de zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking of een lichamelijke beperking voor een groot deel bij de gemeente komt te liggen.”


Colijn B.V. leverde voor Middin Boergoensestraat de HiCare Zorgalarmering en domotica installatie compleet met omgevingsbesturing voor bewoners met een lichamelijke beperking, brandmeld-/ontruimingsinstallatie, toegangscontrole installatie, en draadloze/VoIP telefooninstallatie.

Klik hier voor meer informatie over HiCare Zorgalarmering.

Winnaar Kraak-onze-kluis actie

Winnaar Kraak-onze-kluis actie

De winnaar van de Kraak-onze-kluis actie is bekend!

Alle bezoekers van onze stand op de Contacta 2015 konden meedoen aan het kraken van onze kluis.

Helaas was er niemand die de kluis kon kraken! Uit alle deelnemers hebben wij een persoon uitgeloot:

De gelukkige winnaar Philippe Vader heeft inmiddels de gewonnen iPad in ontvangst genomen.

Wij wensen hem veel plezier met de iPad.

Politie waarschuwt voor inbraakgolf in Zeeland

Politie waarschuwt voor inbraakgolf in Zeeland

OOST-SOUBURG - De politie waarschuwt voor een inbraakgolf. Sinds vrijdag zijn bij de politie dertien woninginbraken en pogingen daartoe gemeld.

Verdachte situatie Bij deze inbraken zijn onder meer geld, waardepapieren, antiek, elektrische apparatuur en sieraden meegenomen. De politie onderzoekt de inbraken en roept alle Zeeuwen op om alert te zijn en meteen 112 te bellen bij een verdachte situatie.

Inbraken
Zaterdagmiddag zijn inbraken gemeld door bewoners aan de Rijksweg in Kruiningen, de Jos Everaardstraat in Sint Jansteen, de Langeweg in Wilhelminadorp, de J.W. Schuurmanstraat in Domburg en de Lange Blokweg in Zierikzee. Zaterdagavond zijn nog drie inbraken gepleegd in woningen aan de Torenstraat in Westkapelle, de Stekeldijk in Kamperland en de Pauwhoekstraat in Meliskerke.

Klopjacht
Vrijdagmiddag zijn er woninginbraken gemeld door bewoners aan de Bouwluststraat in Aagtekerke, de Roskamstraat in Sint Jansteen, het Schuttershof in Kapelle en de Dokter Schutterstraat in Oosterland. Vrijdagavond werd er bovendien ingebroken in een woning aan de Oude Rijksweg in Krabbendijke. Daarvoor zijn na een klopjacht in het dorp twee mannen aangehouden.

bron: Omroep Zeeland 

voor een advies over goede beveiliging klik hier

Opening 59 woningen met HiCare zorgdomotica Amaris Arkemheen Nijkerk

Opening 59 woningen met HiCare zorgdomotica Amaris Arkemheen Nijkerk

Officiële opening nieuwbouw Amaris Arkemheen Nijkerk
Donderdag 28 januari om 15.30 uur is de officiële opening van de nieuwbouw van Amaris Arkemheen aan de Máximahof 87 in Nijkerk. Twee bewoners verrichten de openingshandeling en onthullen in de belevingstuin een beeld van kunstenares Corry Ammerlaan–van Niekerk. Vanaf oktober wonen alle bewoners in het nieuwe gebouw. De eerste plannen voor de herontwikkeling dateren van eind jaren ’90. Woningstichting Nijkerk nam op 1 juli 2013 zorgcentrum Arkemheen over van de PCSO. Op 23 september 2013 startte de sloop van het ‘oude’ Amaris Arkemheen. Sinds de oplevering op 23 september verhuurt Woningstichting Nijkerk het complex aan Amaris. Het gebouw bevat 43 zorgappartementen, 16 groepswoningen met twee gemeenschappelijke woonkamers en een restaurant.
Bron: omroep Nijkerk

Colijn BV leverde voor dit project de HiCare Leefcirkels, HiCare zorgalarmeringsinstallatie, HiCare domotica, Videocamera-installatie, Videointercominstallatie, IP telefonie-omgeving en Wifi-handsets.

voor meer informatie klik hier

Colijn Beveiliging is Liveview Partner

Colijn Beveiliging is Liveview Partner

Politie kijkt ‘live' mee tijdens overvallen

Colijn Beveiliging heeft zich aangesloten bij Liveview. Colijn ziet Liveview als een belangrijk wapen tegen overvallen en onveilige situaties.

Via onze camara's kan de Politie direct meekijken indien nodig. Voor winkels en bedrijven biedt dit meer veiligheid en een grotere pakkans van overvallers door het nieuwe videosysteem.

 

wilt u weten hoe u bedrijf hierop aangesloten kan worden

 

klik dan hier 

 

 

Nieuwbouw Duinen van Haamstede

Nieuwbouw Duinen van Haamstede

Bewoners verhuizen naar Duinen van Haamstede

De eerste week van september verhuizen de bewoners van Duinoord naar de nieuwbouw Duinen van Haamstede.

 • 12 bewoners verhuizen naar een zelfstandig appartement met verpleeghuiszorg
 • 20 bewoners van het zorgcentrum en de bewoners van de aanleunwoningen verhuizen naar een zelfstandig appartement met zorg achter de hand
 • de overige bewoners verhuizen naar een van de 6 woongroepen. Zij hebben daar een eigen zit-/slaapkamer en badkamer en een gezamenlijke keuken en woonkamer. De bewoners in de groepswoningen krijgen verpleeghuiszorg.

Bron: Allevo.nl

In de nieuwbouw is gekozen voor de door toepassing van HiCare leefcirkels en HiCare zorgdomotica voor dementerende ouderen. Wij wensen alle medewerkers en bewoners veel woon- en werkplezier toe.

Colijn is aanwezig op de Contacta 2015

Colijn is aanwezig op de Contacta 2015

Op de Contacta 2015 welke gehouden wordt op 3, 4 en 5 november, presenteren wij beveiligingsinstallaties welke met uw iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. Tevens zijn wij aanwezig met HD camera's. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken.
 
Colijn Telecom laat u op Contacta 2015 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren. Wat 2016 ook zal brengen, bespaar nu alvast op uw telefoonkosten.
 
Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2015 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 3 november tot en met donderdag 5 november bent u van harte welkom in onze stands.
 
Colijn Beveiliging stand 713 A
Colijn Telecom stand 713 B
 
Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar.
  
U kunt zich hier aanmelden

30 appartementen voorzien van HiCare Zorgdomotica

30 appartementen voorzien van HiCare Zorgdomotica

30 huurappartementen in het project Vestehof Tholen zijn opgelverd. Kort daarna openen Albert Heijn, Aldi, de Bloemenhal én de Vershof hun deuren in Vestehof. Dit betekent dat zelfs de allereerste bewoners van Vestehof meteen gebruik kunnen maken van deze winkelvoorzieningen, die letterlijk om de hoek liggen.

Colijn zorgde ervoor dat de 30 huurappartementen levensbestendig zijn en leverde voor dit project een geintegreerde HiCare Zorgalarmering-, Videointercom-, Zorgdomotica, Toegangscontrole-  en Brandmeldinstallatie.

klik hier voor meer informatie  

Basic Fit nu ook in Goes

Basic Fit nu ook in Goes

Ook in Goes kun je nu fit worden voor een lage prijs; Basic Fit is geopend op de Van de Spiegelstraat 92, dit ligt direct naast het nieuwe pand van  Fiets & Fitness XXL  by Jeremiasse. Colijn Beveiliging leverde voor deze locatie de complete Inbraakbeveiligingsinstallatie, Brandbeveiligingsinstallatie en ontruimingsinstallatie

Voor meer informatie klik hier

94 woningen met HiCare zorgdomotica De Veste Naarden

94 woningen met HiCare zorgdomotica De Veste Naarden

Woonzorglocatie De Veste Naarden


Woonzorglocatie De Veste omvat de nieuwbouw van een woonzorgcentrum en  30 zelfstandige huurwoningen bovenop de nieuw gebouwde parkeerkelder, in totaal een bvo van 10.671m2. Het woonzorgcentrum biedt 40 zorgappartementen en 24 plaatsen voor mensen die psychogeriatrische zorg nodig hebben. Daarnaast huisvest het woonzorgcentrum een ruim opgezet restaurant met grootkeuken, kapsalon, winkel en een praktijk voor fysiotherapie. Colijn BV leverde voor dit project de HiCare Leefcirkels, HiCare zorgalarmeringsinstallatie, HiCare domotica, Videocamera-installatie, Videointercominstallatie, IP telefonie-omgeving en Wifi-handsets.

voor meer informatie klik hier

Fiets & Fitness XXL 4000m2 showroom geopend

Fiets & Fitness XXL 4000m2 showroom geopend

Fiets & Fitness XXL by Jeremiasse

Grootste speciaalzaak van Zeeland Fiets & Fitness XXL by Jeremiasse is de grootste speciaalzaak van Zuidwest-Nederland op het gebied van merkfietsen en fitnessapparatuur. Fiets & Fitness XXL heeft een showroom met ruim 4000 m2 fiets- en fitnessplezier en een werkplaats met gediplomeerde specialisten. 

 

Colijn BV leverde voor dit project de complete inbraakbeveiligingsinstallatie, Brandbeveiliging/ontruimingsinstallatie, VoIP telefonie omgeving compleet met een draadloos netwerk   

Klik hier voor meer informatie

Colijn ondertekent overeenkomst met Delta Zeelandnet Zakelijk

Colijn ondertekent overeenkomst met Delta Zeelandnet Zakelijk

De ondertekening van de overkomst vond plaats op 4 november door dhr. J. Rieter director BtC & BtB van Delta NV en dhr. Egbert Colijn van Colijn BV 

Colijn gaat voor Zeelandnet alle IP Telefonie en data diensten leveren en implementeren voor de zakelijk markt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het fijnmazig kabel- en glasvezelnetwerk van Zeelandnet en Delta.

Colijn Telecommunicatie is zeer blij met deze overeenkomst. Er is op dit moment een enorme groei in de levering van telefonie en datadiensten zoals Hosted telefonie en Clouddiensten. Hiervoor hebben bedrijven snelle en goede dataverbindingen nodig.

Zeelandnet is de grootste en meest complete aanbieder van internet binnen Zeeland. Zeelandnet biedt in bijna heel Zeeland internet via de kabel. Voor steeds meer bedrijven en instellingen komt glasvezel binnen bereik. Dit biedt u als organisatie ongekende mogelijkheden om door te groeien.    

Voor meer informatie klik hier

Colijn is aanwezig op de Contacta 2014

Colijn is aanwezig op de Contacta 2014

Op de Contacta 2014 welke gehouden wordt op 4, 5 en 6 november, presenteren wij beveiligingsinstallaties welke met uw iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. Tevens zijn wij aanwezig met HD camera's. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken.
 
Colijn Telecom laat u op Contacta 2014 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren. Wat 2015 ook zal brengen, bespaar nu alvast op uw telefoonkosten.
 
Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2014 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 4 november tot en met donderdag 6 november bent u van harte welkom in onze stands.
 
Colijn Beveiliging stand 717 A
Colijn Telecom stand 717 B
 
Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar.
  
U kunt zich hier aanmelden

Colijn met HiCare Zorgdomotica Innovent Leiden

Colijn met HiCare Zorgdomotica Innovent Leiden

De Care2Care Zorg Award werd voor de tweede keer uitgereikt tijdens het INNOVent in Move your skills (ROC) Leiden. Tijdens INNOVent kunnen zorgverleners en zorgorganisaties hun beste ideeën insturen om in aanmerking te komen voor de Zorg Award. De ingestuurde plannen krijgen zo meer bekendheid en kunnen door andere zorgverleners en zorgorganisaties worden gebruikt. "Zo hoeft niet iedereen het wiel opnieuw uit te vinden. Er bestaat al heel veel dus laten we goede ideeën, die vooral op de werkvloer ontstaan, met elkaar delen. Wees niet bescheiden maar draag een slim plan gewoon uit. Daar is het INNOVent voor bestemd’’, aldus Care2Care-directeur Chris Boeijinga. Hij kreeg donderdag steun van de Leidse wethouder Roos van Gelderen die vertelde over de grote veranderingen in de zorg per 1 januari 2015. Ook zij wees op het belang van innovatie in de zorg. ,,Dat kan gaan om de techniek zoals je ook hier op INNOVent ziet maar voor mij is innovatie breder. Innovatie zit ook in het feit dat zorgorganisaties elkaar ontmoeten, zien wat de anderen doen en ontdekken dat ze misschien dingen dubbel doen. Door nieuwe verbanden tussen de organisaties komen er van onderop, van de cliënten én de werknemers, innovatieve oplossingen om de zorg in de toekomst misschien nog beter te maken.’’

Op het INNOVent werden naast ideeën van de werkvloer, ook de nieuwste technische snufjes gepresenteerd tijdens de INNOVatiemarkt.
Geert Jan Dijkstra presenteerde SensaMove, Colijn bv was aanwezig met HiCare Zorgdomotica en de eerste menselijke robot Zora kon natuurlijk ook niet ontbreken op dit event. 

Hoogste punt nieuwbouw zorgcentrum Arkemheen Amaris

Hoogste punt nieuwbouw zorgcentrum Arkemheen Amaris

Op dinsdag 25 maart vond er bij Amaris Arkemheen een feestje plaats, want krap een half jaar na het begin van de sloop is het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt.

Dit moment werd gemarkeerd door het hijsen van drie vlaggen, die van opdrachtgever Woning Stichting Nijkerk, bouwbedrijf Koopmans en de vlag van Arkemheen. Een Nijkerks kruidenbittertje fungeerde als het traditionele 'pannenbier' voor de bouwplaatsmedewerkers

 

De nieuwe locatie van zorgorganisatie Amaris Arkemheen, met 43 appartementen en 16 groepswoningen, is naar verwachting in medio 2016 gereed. Colijn heeft van Amaris Zorgroep de opdracht gekregen de complete HiCare Zorgalarmering, HICare Zorgdomotica en HiCare Leefcirkels te realiseren onze ICT afdeling levert voor dit project een innovatieve  VoIP telefonieomgeving volledig geintegreerd met WiFi. Er wordt in fases gebouwd aan een toekomstbestendig gebouw met grotere kamers, moderne technieken en toch een huiselijke sfeer. Arkemheen levert zorg in haar woonzorgcentrum en ook in de wijk, onder de naam Amaris Thuis.

 

 

 

 

Omroep Zeeland bij Colijn Beveiliging

Omroep Zeeland bij Colijn Beveiliging

In het kader van de enorme toename van het aantal inbraken is Omroep Zeeland op bezoek bij Colijn Beveiliging

 

In het interview met directeur Egbert Colijn wordt ingegaan op welke manier een woonhuis goed beveiligd kan worden  

Colijn geeft diverse tips om de veiligheid van uw woning te verbeteren en legt uit hoe je met elektronische beveiliging de inbrekers buiten houdt.

 

voor meer informatie over beveiliging klik hier

Tien procent meer inbraken in Zeeland

Tien procent meer inbraken in Zeeland

MIDDELBURG - Het aantal inbraken in Zeeland is in een jaar tijd met bijna tien procent gestegen, zo blijkt uit de cijfers van de politie Zeeland-West-Brabant. In 2012 waren er 1367 inbraken, in 2013 was dat aantal gestegen tot 1497, een toename van 9,3 procent.


Ook al is Schouwen-Duiveland naar verhouding het meest gevoelig voor inbraken, de sterke groei van 2013 is vooral te wijten aan Middelburg: daar steeg het aantal in één jaar met 63. Ook in absolute zin spant Middelburg de kroon.

 

Meeste inbraken
De gemeente met de meeste inbraken per inwoner was in 2013 Schouwen-Duiveland, namelijk 62 inbraken per 10.000 inwoners. Noord-Beveland kwam in 2013 op de tweede plaats met zestig inbraken per 10.000 inwoners. Het jaar daarvoor (2012) ging Noord-Beveland aan kop in Zeeland. De gemeente met de minste inbraken in Zeeland is Tholen: in 2013 niet meer dan achttien per 10.000 inwoners.

Heterdaad
Niet allen het aantal inbraken is toegenomen, ook het aantal inbrekers dat op heterdaad werd betrapt nam toe. Doordat meer oplettende burgers de politie hebben gebeld, konden in 2013 zo'n 20 extra inbraken worden opgelost. De afgelopen twee jaar is het aantal inbrekers dat op heterdaad wordt betrapt met 50 procent gestegen.

 

Wilt u meer informatie hoe u goed kunt beveiligen

 

Klik dan hier

Colijn is aanwezig op de Contacta 2013

Colijn is aanwezig op de Contacta 2013

Op de Contacta 2013 welke gehouden wordt op 5, 6 en 7 november,  presenteren wij beveiligingsinstallaties welke met uw iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. Tevens zijn wij aanwezig met  HD camera's. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken.
 
Colijn Telecom laat u op Contacta 2013 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren. Wat 2014 ook zal brengen, bespaar nu alvast op uw telefoonkosten.
 
Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2013 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 5 november tot en met donderdag 7 november bent u van harte welkom in onze stands.
 
Colijn Beveiliging stand 607 A
Colijn Telecom stand 607 B
 
Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar
 
U kunt zich hier aanmelden

Politie kijkt ‘live' mee tijdens overvallen

Politie kijkt ‘live' mee tijdens overvallen

Grotere pakkans overvallers door nieuw videosysteem

Het nieuwe systeem Live View zorgt ervoor dat de politie via bewakingscamera's direct kan meekijken tijdens een overval op een winkel of horecaonderneming. Volgens minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vergroot Live View de pakkans van overvallers. De minister presenteerde het systeem vandaag in de meldkamer van de politie Haaglanden. Als een aangesloten winkel of bedrijf een overval meldt, worden de melding en camerabeelden via Live View doorgestuurd naar de particuliere alarmcentrale. Oordeelt de beveiligingsmedewerker dat er daadwerkelijk een overval gaande is, dan schakelt hij alle gegevens en de live beelden direct door naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen zo meteen zien hoe de situatie is, hoeveel overvallers er zijn, welke wapens zij gebruiken en of er gewonden zijn. ‘Live view doeltreffend middel tegen overvallen' Opstelten vindt Live View een doeltreffend middel in de strijd tegen overvallen. De live beelden stellen de politie namelijk in staat om sneller en gerichter in actie komen tegen overvallers. In de meldkamer kan bijvoorbeeld direct worden bepaald welke politie-inzet en andere hulpdiensten nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een arrestatieteam, een helikopter of ambulance. Agenten die zich in de nabije omgeving van het incident bevinden, kunnen ook meteen worden gewaarschuwd.
Minder vaak uitrukken voor vals alarm
Verwacht wordt dat de politie dankzij Live View ook minder vaak hoeft uit te rukken voor vals alarm. Met de live beelden kan immers meteen worden geverifieerd of het bij een melding daadwerkelijk gaat om een overval.

HiCare Zorgdomotica in RTL4 programma Lifestyle Experience

HiCare Zorgdomotica in RTL4 programma Lifestyle Experience

 

In de uitzending van RTL4 Lifestyle Experience van 11 mei a.s. komen de HiCare zorgalarmerings producten in beeld

bij onze klanten Woonzorg Nederland en Zorginstelling Topaz locatie Voorschoten.

Een bewoner laat het HiCare plug & play pakket zien welke in zijn eigen woning is gemonteerd

 

 

HiCare Help Systems biedt drie plug & play pakketten aan voor mensen die langer thuis blijven wonen (zorgzwaarte 1 t/m 3)

dit betreft het:

 • HiCare Plug & Play Pakket basis
 • HiCare Plug & Play Pakket plus
 • HiCare Plug & Play Pakket premium

klik hier voor de uitzending

 

voor meer informatie klik hier

 

Overvaller Live in beeld

Overvaller Live in beeld

Overvaller live in beeld

Alarmsystemen van winkels en bedrijven zijn aangesloten op een zogenaamde particuliere alarmcentrale. De live-videobeelden van een overval kunnen tegenwoordig direct naar de Meldkamer van politie, brandweer en GGD worden verstuurd. Dat is het principe Live View.
Concreet betekent dat:

 • Als de ondernemer het alarm activeert, zijn camerabeelden meteen live naar de particuliere alarmcentrale worden gestuurd.
 • De particuliere alarmcentrale kijkt of het om een echt of vals alarm gaat.
 • Met een druk op de knop zijn de beelden (met locatie aanduiding) via live-streaming direct beschikbaar voor de politie. Dat gebeurt snel en slim (binnen 60 seconden).
 • De meldkamer kan dus meteen live meekijken wat er gebeurt:
- zijn er gewonden? (ambulance komt in actie)
- het signalement daders is meteen beschikbaar (politie zet omgeving af)
- de vluchtrichting is meteen duidelijk (inzet helikopter)
- beelden worden veiliggesteld voor de latere bewijsvoering of opsporing
 

Bron: rpcgelderland-midden

klik hier voor meer  informatie over Live view

Colijn op Contacta 2012

Colijn op Contacta 2012

 

Op de Contacta 2012 presenteren wij beveiligingsinstallaties welke met uw iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. Tevens zijn wij aanwezig met de beste HD camera's. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken.

 

 

 

Colijn Telecom laat u op Contacta 2012 zien welke slimme IP telefonie-oplossingen voor u besparingen opleveren. Wat 2013 ook zal brengen, bespaar nu alvast op uw telefoonkosten.

 

Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2012 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 6 november tot en met donderdag 8 november bent u van harte welkom in onze stands.

 

Colijn Beveiliging stand 289 A

Colijn Telecom stand 289 B

 

Speciaal voor u ligt een gratis toegangsbewijs klaar

 

! U kunt zich hier aanmelden.

 

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten opent Voorschotens verzorgingshuis

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten opent Voorschotens verzorgingshuis

VOORSCHOTEN - Demissionair staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA) opende maandagmiddag het ultramoderne verzorgingshuis Topaz Vlietwijk in Voorschoten.

Licht dat door middel van beweging automatisch aan gaat en deuren die opengegaan met polsbandjes. Het woonzorgcentrum is voorzien van de nieuwste huishoudelijke elektronica, ook wel bekend als domotica.

De bewoners verhuisden in december al naar het nieuwe verzorgingshuis aan de Professor Einsteinlaan. In totaal wonen hier 63 dementerende ouderen in kleine groepen bij elkaar.

 

Modern zorgcentrum opent deuren

Modern zorgcentrum opent deuren

VOORSCHOTEN - Woonzorgcentrum Topaz in Voorschoten opent maandag in Vlietwijk een nieuw zorgcentrum voor demente ouderen.
Het nieuwe woonzorgcentrum is voorzien van nieuwe technologie. Daardoor kunnen ouderen die in een minder vergevorderd stadium van hun dementie zitten, tot andere vertrekken toegang krijgen dan ouderen die dat wel zijn.

In Nederland zijn in totaal dertien van dit soort zorghotels. Demissionair staatssecretaris  Marlies Velhuijzen van Zanten van Volksgezondheid zal het woonzorgcentrum officieel openen.

 

klik hier voor de video van omroepwest

Brandveiligheid zorginstellingen schiet te kort

Brandveiligheid zorginstellingen schiet te kort

 De brandveiligheid van zorginstellingen is ten opzichte van eerder onderzoek (in 2004) niet of nauwelijks is verbeterd. Zo schiet de bouwkundige brandveiligheid van zorggebouwen te kort. Bij 30% van de instellingen bleek direct ingrijpen noodzakelijk. Dat blijkt uit het rapport 'Brandveiligheid van zorginstellingen' van de samenwerkende rijksinspecties.


Het ministerie BZK zal in overleg met de VNG de inzet van het toezicht door gemeenten op brandveiligheid in ziekenhuizen in kaart brengen. Indien dit toezicht onvoldoende is, wordt overwogen gebruik te maken van de bestaande interventiemogelijkheden, zoals de Wabo. Dit blijkt uit een brief van 7 februari 2012 van minister Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer over het rapport 'Brandveiligheid van zorginstellingen' van de samenwerkende rijksinspecties (onder verantwoordelijkheid van de VROM-Inspectie). Het rapport schetst een landelijk beeld van de brandveiligheid in zorginstellingen. Hier is nog veel te verbeteren.De brief is mede ondertekend door minister Spies (BZK) en de staatssecretarissen Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (VWS) en De Krom (SZW).

Onderzoek
Doel van het onderzoek van de rijksinspecties was om een landelijk beeld te schetsen van de stand van zaken rondom de brandveiligheid in zorginstellingen en te bezien welk effect de acties naar aanleiding van eerdere onderzoeken hebben gehad. De onderzoeksuitkomsten geven aan dat de brandveiligheid van zorginstellingen ten opzichte van eerder onderzoek (in 2004) niet of nauwelijks is verbeterd. Zo schiet de bouwkundige brandveiligheid van zorggebouwen te kort. Bij 30% van de instellingen bleek direct ingrijpen noodzakelijk. Gelet op het aantal en de aard van de tekortkomingen concluderen de rijksinspecties dat de zorginstellingen tekort schieten als het gaat om de bouwkundige brandveiligheid en de gemeenten wat betreft het toezicht daarop. De rijksinspecties doen de aanbeveling aan de eerst verantwoordelijken van de instellingen voor de brandveiligheid om hun gebouwen te (laten) controleren en aan gemeenten om hier strikter op toe te zien.

De meerderheid van de instelling maakt volgens het onderzoek werk van bedrijfshulpverlening. Bij 30% van de instellingen schiet de bedrijfshulpverlening op een aantal punten echter tekort. Het brandveiligheidbewustzijn en het brandveiligheidsbeleid zijn nog onvoldoende ontwikkeld. Bestuurders en directieleden geven daardoor te weinig sturing op het gebied van brandveiligheid. Geadviseerd wordt de kennis en het bewustzijn over brandveiligheid bij bestuurders en medewerkers van de organisatie te vergroten. Ook de bedrijfshulpverlening verdient meer aandacht, waarbij wordt aanbevolen om de organisatie van de brandveiligheid bij één (ter zake kundig) persoon neer te leggen.

 

Bron: NEN , Rijksoverheid

 

voor meer informatie over brandbeveiliging klik hier

'Verbied vastbinden in de zorg'

'Verbied vastbinden in de zorg'

DEN HAAG - Cliëntenorganisaties willen een algeheel verbod op het vastbinden van patiënten in de verpleegzorg. Dat stellen ze in de aanloop naar een debat daarover in de Tweede Kamer.
 
Deze week behandelt de Kamer het wetsvoorstel Zorg en Dwang. De wet springt in op de groeiende groep thuiswonende ouderen die bijvoorbeeld kampen met Alzheimer of dementie.

Voor die groep wordt het nu ook mogelijk dat zorgverleners, indien echt nodig, zorg toepassen tegen de wil van de patiënt in.

Maar cliëntenorganisaties LOC, IDé en Alzheimer Nederland zijn bang dat het voorstel leidt tot een toename van maatregelen tegen de zin van de cliënten, terwijl zij juist pleiten voor minder vrijheidsbeperkende mogelijkheden en bovendien voor een verbod op fixeren (vastbinden).

In het wetsvoorstel is nu opgenomen dat vastbinden alleen kan worden ingezet als uiterste mogelijkheid. Volgens de Inspectie van de Gezondheidszorg moet die optie er zijn voor die gevallen dat er echt geen andere keuze is.


Uiterste mogelijkheid

Toch denkt ook Jan Hamers, professor ouderenzorg, dat het pleidooi van de cliëntenorganisaties terecht is. "Ik denk dat de organisaties bang zijn dat als de regels niet heel duidelijk zijn, zoals met een verbod, er al snel een loopje wordt genomen met de mazen in de wet."

Hamers refereert aan de verpleeghuizen waar in de praktijk vaak tot fixatie wordt overgegaan ‘zelfs wanneer vastbinden door de zorgverleners als uitzondering wordt behandeld'.

Hamers: "En als vastbinden dan niet meer mag worden ingezet als valpreventie, dan worden er mogelijk weer andere redenen bedacht. Er wordt inventief mee omgesprongen."

bron: NU.nl

 

Vraag hier informatie aan over leefcirkels en zorgdomotica voor mensen met Alzheimer

Toename professionele beveiliging woonhuizen

Toename professionele beveiliging woonhuizen

STAVENISSE - Steeds meer particulieren laten hun huis professioneel beveiligen. Dat zegt beveiligingsbedrijf Colijn. Die zag het afgelopen jaar een stijging van 15 procent van het aantal aanvragen voor aanleg van een beveililgingsinstallatie.

Lyon Walhou uit Stavenisse besloot zijn huis te beveiligen nadat inbrekers bij vrienden uit het dorp hadden ingebroken en zo brutaal waren geweest de inhoud van de koelkast aan de keukentafel te nuttigen. Met de installatie, die hij met zijn Ipad vanuit de hele wereld kan bedienen, voelt hij zich een stuk veiliger.

 

Klik hier voor de video

 

Colijn Beveiliging op Omroep Zeeland

Colijn Beveiliging op Omroep Zeeland

 

Colijn Beveiliging is te zien in het programma Zeeland Nu  van Omroep Zeeland

Colijn Beveiliging laat zien hoe u uw huis proffessioneel kunt beveiligen

klik hier voor de video 

 

 

Colijn is aanwezig op 25 editie Contacta

Op de Contacta 2011 presenteren wij de nieuwste overvalpreventie. Laat u informeren over de beste preventiestrategie tegen overvallen, inbraken en ramkraken. Uw investering is laag, want minister Opstelten betaalt mee. Ervaar op Contacta 2011 hoe dit werkt.


Graag zien wij u dan ook voor live demonstraties op de Contacta 2011 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 01 november tot en met donderdagavond 03 november bent u van harte welkom in onze stands.

Speciaal voor u als klant ligt een gratis toegangsbewijs klaar! U kunt zich hiervoor aanmelden

 

klik hier voor aanmelden contacta 2011

Opstelten wil ruimer gebruik toezichtcamera

Opstelten wil ruimer gebruik toezichtcamera

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid) wil cameratoezicht verbeteren door flexibeler gebruik van de apparaten. Dat zei hij afgelopen donderdag in de Tweede Kamer.
De Gemeentewet eist cameratoezicht vanaf een vaste plek, waardoor de camera's niet altijd van pas komen waar ze het hardste nodig zijn. Burgemeesters moet daar soepeler mee kunnen omgaan, vindt de minister. Zij moeten de camera's voor een paar weken of maanden in een gebied kunnen hangen als dat nodig is voor handhaving van de openbare orde.

 

Ook moeten camera's worden gebruikt in de strijd tegen zaken als hondenpoep, graffiti en vuilnis. Beelden van overtredingen die de leefbaarheid aantasten, moeten bij de gemeente terecht kunnen komen.

 

Bedrijven kunnen straks ook ruimer met cameratoezicht omgaan. Camera's die zij ophangen, mogen ook een stuk van de openbare weg gaan vastleggen.

 

voor meer informatie klik hier

'Cameratoezicht in kinderopvang'

'Cameratoezicht in kinderopvang'

Minister Kamp van Sociale Zaken is in gesprek met de kinderopvang over het plaatsen van camera's in de locaties. Cameratoezicht zou deel kunnen uitmaken van de veranderingen na de aanbevelingen van de commissie-Gunning, om misbruikzaken zoals bij het Hofnarretje in Amsterdam in de toekomst te voorkomen. Volgend jaar trekt het kabinet 24,9 miljoen euro uit voor verbetering van het toezicht, aldus de Volkskrant.

MIDDELBURG - Het aantal woninginbraken in Zeeland is in een jaar tijd met ruim 18 procent gestegen.

MIDDELBURG - Het aantal woninginbraken in Zeeland is in een jaar tijd met ruim 18 procent gestegen.

Dat is ruim boven het landelijk gemiddelde. In Nederland bleef de teller voor het gestegen aantal woninginbraken op 12 procent steken.

Volgens Els Brekelmans, plaatsvervangend korpschef van de politie Zeeland, heeft Zeeland vorig jaar veel te maken gehad met inbraken in vakantiewoningen. Vooral daardoor zou het cijfer voor Zeeland hoog uitvallen. Toch is de stijging in Zeeland al een aantal jaren aan de gang. In 2006 noteerde de politie 800 inbraken. Vier jaar later kwamen daar 355 bij. In Terneuzen en Vlissingen was de toename het grootst. Terneuzen steeg van 146 inbraken in 2006 naar 237 in 2010. Vlissingen ging van 118 naar 194. De politie wil met alle betrokkenen rond de tafel gaan om het probleem aan te pakken. Dat kunnen gemeenten, huiseigenaren of recreatieondernemers zijn. In 2009 waren in Nederland nog 72.099 inbraken. In amper een jaar tijd sloegen dieven ruim 8500 keer vaker toe. De Raad van Korpschefs kwam gisteren met deze cijfers naar buiten. Een kwart van de cijfers betrof een poging tot inbraak. Inbrekers doen soms meerdere pogingen om in te breken. Vangen zij bij het ene huis bot, omdat het goed beveiligd is, dan gaan ze naar een ander huis. Daardoor krijgt de politie meer meldingen. Serie-inbrekers gaan soms wekenlang elke nacht meerdere woningen langs. Nog geen 8 procent van de inbraken werd opgelost. Dat komt doordat inbrekers weinig sporen achterlaten.
Bron pzc.nl

Zorgtotaal 2011

Zorgtotaal 2011

Woensdag 16 tot en met vrijdag 18 maart 2011 zijn wij aanwezig op de Zorgtotaal beurs 2011 te Utrecht U kunt ons vinden in Hal 9 stand C14 

 

Tijden
woensdag 16 & donderdag 17 maart 2011: van 10.00 tot 17.00 uur
vrijdag 18 maart: van 10.00 tot 16.00 uur.

Onze afdeling Zorgsystemen zal aanwezig zijn met

 

Zorgalarmering

Zorgdomotica

Audio/Video Monitoring

IP Kerktelefonie

 

graag tot ziens op zorgtotaal!

 

Indien u  een toegangskaart wilt ontvangen mail dan naar  

 

Vacature SECRETARIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER (M/V) Fulltime 38 uur

(vacaturenummer 4321)

 

Functie-inhoud:

- Het onderhouden van telefonische contacten met onze klanten

- Het in- en doorvoeren van diverse mutaties in het klantenbestand

- Het verzorgen van correspondentie en offertes

 

voor meer informatie klik hier

WERKVOORBEREIDER/LOGISTIEK MEDEWERKER M/V Fulltime 38 uur

(vacaturenummer 4105)

 

Functie-inhoud:

- U bent verantwoordelijk voor de dagelijkse planning van onze afdeling beveiliging

- Het afhandelen van de logistieke goederenstroom

- Het bijhouden van de voorraden

 

voor meer informatie klik hier

Contacta 2010 van 2 t/m 4 November

Contacta 2010 van 2 t/m 4 November

 

Op de Contacta 2010 presenteren wij de nieuwste bewakingscamera's. De camera's hebben een perfecte beeldkwaliteit. Door volledige integratie met internet kunt u deze camerabeelden overal bekijken, waar u ook bent. Zelfs op uw smartphone. Hoe eerder u inbrekers afschrikt, hoe beter het is. Hoe u confrontatie voorkomt hoort u op de Contacta.

 

Wilt u af van hoge telefoonrekeningen? Wij kunnen u daar vanaf helpen. Graag nodigen wij u uit voor live demonstraties tijdens de Contacta 2010 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 02 november tot en met donderdagavond 04 november bent u van harte welkom in onze stands.

 

Speciaal voor u als klant, ligt een gratis toegangsbewijs klaar! U kunt zich hier aanmelden

vacature ADVISEUR TELECOM & ZORGSYSTEMEN m/v

(vacaturenummer  0238)

 

Functie-inhoud:

- Het verwerven van klantenopdrachten in de zakelijke markt en zorgsector voor het leveren van telefonie en zorgsystemen

- Het adviseren van klanten omtrent Telefonie en Zorgsysteem oplossingen en toepassingsmogelijkheden

- Het opstellen van telefonieplannen en uitwerken van offertes

 

voor meer informatie klik hier

IP-telefonie nog verre van ingeburgerd

IP-telefonie nog verre van ingeburgerd

IP-telefonie is binnen het West-Europese bedrijfsleven nog niet helemaal ingeburgerd. Dit blijkt uit onderzoek van IDC naar het gebruik van IP-telefonie binnen verticale markten in West-Europa.
Branche: Telecommunicatie 


Uit het onderzoek European Vertical Markets Survey blijkt dat de meerderheid van de bedrijven wel bekend is met IP-telefonie. Gekeken naar de verticale markten, kent tachtig procent van de organisaties binnen de gezondheidszorg, de transportsector en de nijverheidsindustrie IP-telefonie. Binnen de overheid, de retailsector en de nutsbedrijven/olie- en gasindustrie is zestig procent familiair met de technologie.

 

Lage adoptie
Ondanks de grote bekendheid die IP-telefonie blijkbaar geniet, blijkt de helft van het aantal West-Europese ondernemingen de technologie niet te gebruiken. Hoewel bedrijven die wel IP-telefonie gebruiken, aangeven dat zij kosten besparen, is dit argument voor vijftig procent geen afdoende reden om de technologie te implementeren. Op verticaal vlak blijkt dat het adoptieniveau onder de dertig procent ligt. Zeven van de tien bedrijfssectoren hebben een adoptieniveau van tussen de achttien en achtentwintig procent. Een redelijk heterogeen beeld, aldus de onderzoekers van IDC. De bedrijven die wel IP-telefonie gebruiken, beschikken voornamelijk, 36,1 procent, over on site IP-PABX managed services. Deze IP-telefoniedienst wordt verder gevolgd door Voice over Broadband (VoBB)-diensten en gehoste dedicated IP-diensten

wilt u meer weten over wat  IP telefonie voor uw bedrijf kan betekenen klik dan hier

Woninginbraak werk gelegenheidsinbreker

Woninginbraken zijn voornamelijk het werk van gelegenheidsinbrekers. In 80 procent van de gevallen gaat het om dit soort criminelen. Ze zijn uit op snel succes en gemak en breken daarom in in een bekende omgeving. Lukt het niet om binnen enkele minuten hun doel te bereiken, dan geven ze het op. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau DSP naar de werkwijze van inbrekers in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een soortgelijk onderzoek werd twintig jaar geleden ook uitgevoerd. Destijds hadden inbrekers het vooral gemunt op de duurdere wijken en dan bij voorkeur op een hoekwoning of vrijstaande woning. Tegenwoordig kiest de gelegenheidsinbreker voor zijn eigen woonomgeving, vaak buurten met weinig sociale samenhang. Het soort woning maakt hen niet uit. De keuze van het doelwit is afhankelijk van de zichtbaarheid van de buit. Niet alles is veranderd in twintig jaar tijd. Zo gebruikt de inbreker net als in 1989 nog steeds de schroevendraaier om deuren of ramen te openen. Ook het criterium of een woning makkelijk is binnen te dringen, is het hetzelfde als in de vorige eeuw.

Het onderzoek van DSP is onder meer gebaseerd op interviews met zestien gedetineerde inbrekers.

Meer diefstallen op scholen

Het aantal diefstallen op scholen in het voortgezet onderwijs is vorig schooljaar met 21 procent gestegen ten opzichte van het schooljaar 2007-2008. Vooral elektronica is een gewild artikel. Uit leslokalen, kleedkamers en fietsenstallingen verdwenen zaken als mobieltjes, camera's en iPods. Verder zijn het contanten, portemonnees, merkkleding en scooters die ongewild van eigenaar wisselen. Dat blijkt uit de jaarlijkse incidentenregistratie IRIS van onderzoeks- en adviesorganisatie DSP-groep. Het aantal geregistreerde incidenten is gedaald van 8528 in het schooljaar 2007-2008 naar 7063 vorig jaar. Het aantal scholen dat incidenten heeft gemeld, is daarentegen toegenomen. Volgens het onderzoeksrapport registreert een groot aantal scholen minder incidenten, maar hoeft dit niet te betekenen dat er minder gebeurt op die scholen. Scholen zouden enquêtemoe zijn en willen niet als onveilige school te boek staan.

'Het is niet verstandig om te blijven ontkennen dat incidenten voorkomen op school. Dit heeft vaak een averechts effect op de veiligheidssituatie', aldus de DSP-groep in haar analyse.

 

voor meer informatie over een securityscan klik hier

Schade door winkeldiefstal fors hoger

In 2009 verwacht Detailhandel Nederland circa €355 miljoen directe schade aan winkeldiefstallen. Dit is 15 procent meer dan de schade in 2008. Dit volgt op een stijging van 11% vorig jaar.

Detailhandel Nederland wil dat een aantal succesvolle initiatieven om winkeldiefstal te bestrijden nu landelijk worden uitgerold. Hierbij is een vereenvoudiging van de regels noodzakelijk. Het gaat dan om het mogen toepassen van winkelsurveillance in burger en een uitbreiding van het cameratoezicht door winkeliers. Ook het plaatsen van anti-rampalen mag niet meer stuiten op gemeentelijke bezwaren.

 

klik hier voor meer informatie over Camerabewaking

Contacta 2009

Contacta 2009

 

Wij staan dit jaar op de Contact 2009

Graag nodigen wij u uit voor live demonstraties op onze stands tijdens de Contacta 2009 in de Zeelandhallen in Goes. Vanaf dinsdagavond 13  oktober tot en met donderdagavond  15 oktober bent u van harte welkom.

 

Schrijf u in en ontvang alvast het gratis toegangsbewijs!

 

Colijn Beveiliging (Westerscheldehal, standnr. 290A), presenteert de nieuwste generatie IP bewakingscamera's. Deze megapixel IP-camera's zorgen voor perfecte beelden en door gebruik te maken van een NVR server kunt u moeiteloos alle opnames terugkijken.  Bovendien zijn de IP camera's voorzien van: motion detectieE-map, Night view en PTZ auto tracking.  Ervaar de Live demonstratie!

 

Verder zijn wij aanwezig met:

 • - Brandbeveiliging en ontruimingsinstallaties
 • - Inbraakbeveiliging
 • - Toegangscontrole & werktijdregistratie
 • - Terreinbeveiliging
 • - Camerabewaking / IP-DVR recording

 

Colijn Telecom (Westerscheldehal, standnr. 290B) InternetBellen wordt nu wel heel voordelig, een  besparing van 30% op uw gesprekskosten. Belt u veel internationaal dan is dit 80% en onderling InternetBellen is zelfs helemaal gratis. Laat u uitgebreid voorlichten.

 

Verder zijn wij aanwezig met:

 • - Telefoonsystemen VoIP
 • - Draadloze telefoons Dect / IP
 • - Zorgalarmering HiCare en BHV systemen
 • - Computer netwerken Glasvezel, UTP, WiFi

Schrijf u in en ontvang alvast het gratis toegangsbewijs!

Gezin vastgebonden bij brutale overval

TWELLO (ANP) - Een gezin uit Twello (Gelderland) is zondagochtend vroeg slachtoffer geworden van een brutale overval. Dit meldde de politie. Een nog onbekend aantal gewapende overvallers sloop rond 4.00 uur het huis binnen waarbij vader, moeder en zoon met tape werden vastgebonden.

Een buurman hoorde een lid van het gezin om hulp roepen en waarschuwde de politie.

De vader van het gezin raakte bij de overval lichtgewond. De daders gingen er met een nog onbekende buit en de auto van de zoon vandoor. Nadere details ontbreken nog.

bron: PZC 31/08/2009

Toename overvallen op woningen

Het aantal overvallen op woningen is de eerste zes maanden van dit jaar meer gestegen dan eerdere jaren. Vorig jaar waren er in de eerste zes maanden 310 woningovervallen, nu staat de teller al op 437. Het totale aantal overvallen, inclusief winkels, tankstations, andere bedrijven en woningen, bedraagt in het eerste half jaar van 2009 1410. Vorig jaar waren dat er in de eerste zes maanden 1120, zo blijkt uit cijfers van de Raad van Hoofdcommissarissen.

Volgens een woordvoerder van de raad is er een opvallende stijging van het aantal overvallen waarbij criminelen andere criminelen overvallen. Daarbij gaat het om drugsgeld of woningen waar zij drugs of wietplantages denken te kunnen vinden. Ook is er een behoorlijk aandeel mensen met een bedrijf aan huis dat wordt overvallen. 'Slechts' 10 tot 15 procent van de overvallen wordt bij 'gewone' mensen gepleegd.

 

voor meer informatie over een afdoende beveiliging klik hier

St. Het Raamwerk "Blij met nieuwe wijk"

St. Het Raamwerk

Dat zegt de manager van het Zeehos, Mariëlle Lemmens, over de cliënten die inmiddels in hun nieuwe huizen wonen. In deze rubriek vertelt ze iets meer over de combinatie van de nieuwe manier van wonen, waarbij domotica een grote rol speelt, en de andere wijze van zorgverlenen die bij het nieuwe wonen hoort. Hoe bevalt de cliënten het wonen in de nieuwe huizen? "Een groot deel van de cliënten bevalt het prima: meer ruimte, rust en privacy. Mensen geven aan beter te slapen en meer ontspannen te zijn. Dus de eerste berichten zijn positief. Een klein deel van de cliënten geeft 

 

Lees verder 

 

Klik hier voor meer informatie 

 

Winkeliers dupe van rondtrekkende bendes

 Winkeliers zijn nog steeds de dupe van rondtrekkende bendes uit Oost-Europese landen zoals Roemenië en Bulgarije. Dat deze landen de hervorming van politie en justitie niet op orde hebben, vormt een groot probleem. Dit zegt Detailhandel Nederland in reactie op het voortgangsrapport van de Europese Commissie over de bestrijding van corruptie en criminaliteit in deze landen.

Oost-Europese bendes roven jaarlijks voor ruim 200 miljoen euro uit Nederlandse winkels. Van de bestrijding van deze grensoverschrijdende winkelcriminaliteit komt volgens de belangenorganisatie van winkeliers weinig terecht zolang Roemenië en Bulgarije op het terrein van politie en justitie geen schoon schip maken.

 

klik hier voor meer informatie

Vacature Elektro technisch engineer werkvoorbereider

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een:

ELEKTRO-TECHNISCH ENGINEER WERKVOORBEREIDER

(vacaturenummer  4612)

 

Functie-inhoud:

 • - Het uitwerken en ontwikkelen van beveiligingsplannen voor inbraak, brand, toegangscontrole en camerabewaking
 • - Het ontwerpen van schema's en het maken van tekeningenvoor de diverse systemen
 • - Het uitvoeren van calculaties

Lees verder

COMMERCIEEL TECHNISCH ADVISEUR INBRAAK BEVEILIGING (Aankomend)

 

COMMERCIEEL TECHNISCH ADVISEUR INBRAAK BEVEILIGING (Aankomend)

(vacaturenummer  4620)

 

Functie-inhoud:

 • - Het verwerven van klantenopdrachten in de particuliere en kleinzakelijke

       markt voor het leveren van elektronische beveiligingsoplossingen

 • - Het voeren van aquisitie (nieuwe klanten) en relatiebeheer (bestaande klanten)

 

lees verder

Meer fraudes in bedrijfsleven door crisis

Meer fraudes in bedrijfsleven door crisis

Meer fraudes in bedrijfsleven door crisis

Het aantal fraudes binnen het bedrijfsleven neemt door de crisis toe. Dat stelde Ernst & Young bij de presentatie van een groot Europees fraudeonderzoek onder werknemers. Zelf krijgt de fraudeafdeling van de accountantsorganisatie vooral zaken op haar bord die te maken hebben met financiële administratie

Security-markt blijft groeien

Security-markt blijft groeien

Marktonderzoeker IDC verwacht dat de security-markt ondanks de economische crisis in 2009 gewoon blijft groeien. Juist als gevolg van toegenomen regelgeving (het compliance-verhaal) en nieuwe beveiligingsvereisten in het bedrijfsleven, zullen de uitgaven aan security-producten groter uitvallen dan in andere ICT-segmenten.

Terug naar actueel nieuws