HiCare Zorgdomotica

Domotica voor zorginstellingen 

Zorgdomotica van HiCare is ontwikkeld voor het praktisch kunnen realiseren van zelfstandig wonen en omgekeerde integratie in de zorg. Mensen zelfstandig en normaal te laten wonen en leven, is niet mogelijk zonder dat de veiligheid is gegarandeerd.

Brandbeveiliging, zorgalarmering en toegangsbewaking zijn dan ook primaire veiligheidsvoorzieningen. Daarnaast krijgen zorginstellingen te maken met een groot aantal additionele wensen c.q. eisen om bewoners al dan niet met een beperking zelfstandig te kunnen laten wonen. Wij noemen: kerktelefoon, internet en telefonie, maar ook uitluistervoorzieningen, videomonitoring en omgevingsturing van deuren, verlichting, gordijnen, verwarming, zonwering enz. behoren hiertoe.

 

Het op conventionele wijze invullen van al deze voorzieningen, levert een grote verscheidenheid aan systemen op hetgeen zorginstellingen opzadelt met hoge installatie- en bekabelingskosten, die nog zouden toenemen in geval van wijzigingen of uitbreidingen. Om nog maar niet te spreken over de beheersbaarheid van al die systemen.

 

Met de HiCare MCU TCP/IP woningmodule worden al deze functies geïntegreerd. Plaats één module per woning en u bepaald welke functies geactiveerd worden. Aangezien de HiCare MCU modules modulair van opbouw zijn, kunnen er te allen tijde wijzigingen of uitbreidingen worden uitgevoerd, zonder nagenoeg enige beperking.

 

Voor meer informatie klik hier.